Karjalan prikaatin killan ampumamestaruus ammuttiin MPK-asein

Karjan prikaatin killan ampumamestaruudesta kisattiin 8.5. Mielenkiintoiseksi kisan teki se, että kivääriosuus ammuttiin uusilla MPK-kivääreillä. MPK-kiväärit mahdollistavat meille kaikille reserviläisille tutustumisen reserviläisten ammuntaan, myös niille, joilla ei omaa asetta tai käytössä kerhojen aseita. Vaikka nykyinen aselaki on tiukka, niin säännöllinen osallistuminen MPK:n tai piirin ammuntoihin tekee mahdolliseksi aseluvan saamisen Poliisiviranomaisilta.
Oma ampumakokemus oli positiivinen. SA- rynnäkkökiväärin omaiset tähtäimet ovat jopa selkeämmät ja lisäksi moderni poskituen antava tukki mahdollistaa tukevan ampuma-asennon. Liipaisusta voidaan olla montaa mieltä, mutta vähintäänkin kelvollinen.

Karjalan prikaatin killan ampumestaruuskilpailuihin osallistui 11 ampujaa. Kurssin johtajana oli Timo Viantie apunaan ammunnanjohtajina Jari Pessa (kiv) ja Juhani Tuominen (pist). Tvälläreinä toimivat Ismo Hyppänen (kiv) ja Ilkka Reiju (pist) sekä MPK:n valvojana Roy Ylijoki. Ammunnan tulokset julkaistaan yksinoikeudella Karjalan Prikaatin Kilpi-lehdessä.


Pekka Mertakorpi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *