Maanpuolustusnaiset esittäytyvät

Maanpuolustusnaisten Liiton Kaakkois-Suomen piiriin kuuluu 6 yhdistystä. Etelä-Karjalassa mukana ovat Lappeenrannan Maanpuolustusnaiset ry ja Etelä-Karjalan Rajaseudun Maanpuolustusnaiset ry. Kymenlaaksossa piirin toiminnassa ovat mukana Haminan, Karhulan, Kotkan ja Pyhtään yhdistykset. Piirin jäsenmäärä on  yhteensä n. 160.

Piirin toimintaa johtaa piirihallitus, jossa on edustus kaikista yhdistyksistä.  Piirillä on edustaja Maanpuolustusnaisten Liiton liittohallituksessa, johon kuuluu  kaikkien 16 piirin edustajat puheenjohtajiston lisäksi.

Piirin toiminta-ajatus on naisten maanpuolustustahdon, -tiedon ja –taidon lisääminen sekä henkisen ja fyysisen kunnon vahvistaminen. Tavoitteena on lisätä naisten toimintavalmiuksia kriisi- ja poikkeusolojen varalta. Olemme vahvasti mukana kouluttamassa ja kouluttautumassa arjen turvallisuuteen liittyviä asioita, joita saatamme kohdata kriisi- tai häiriötilanteessa.

Yhdistykset järjestävät monenlaista toimintaa eri puolilla Kaakkois-Suomea ja useimpiin tilaisuuksiin ovat kaikki piirin jäsenet tervetulleita.  Vuosittain pidettävästä järjestökoulutuksesta voi saada kattavan kokonaiskuvan koko organisaatiosta ja tärkeistä yhteistyökumppaneista.  Pyrimme osallistumaan aktiivisesti Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) pitämiin koulutuksiin.

Maanpuolustusnaisten Liitto järjestää vuosittain valtakunnallisen jotoksen toukokuussa. Jotos on kaksipäiväinen kävelyretki 3-5 hengen joukkueina. Matkan varrelle on järjestetty erilaisia rastitehtäviä. Reitin pituus on yleensä n. 10-12 km ensimmäisenä päivänä ja 6-8 km toisena päivänä. Tänä vuonna Metso-jotos on Saarijärvellä Keski-Suomessa ja ensi vuonna 2023 on suunnitteilla Harju-jotos Virolahdella. Kaakkois-Suomen piiri on tästä vastuuvuorossa, joten jokainen apukäsi on tarpeen.  Jos kiinnostuit, ota yhteyttä!

Lisätietoja meistä ja liitosta löydät www.maanpuolustusnaistenliitto.fi

Satu Aurala

puheenjohtaja