RUL 90; Johtajuutta kaikissa oloissa

Suruviesti Jorma Uskin äkillisestä poismenosta on tavoittanut monet meistä. Tapasin Jorman viimeisen kerran 8.2. piirin palkitsemisvaliokunnan kokouksessa. Niin tässä kokouksessa kuin monessa muussakin saimme tukeutua Jormaan piirin päätöksiä tehdessämme. Jaksamista Jorman läheisille niin kotona kuin yhteisössämme.


Reserviupseeriliiton juhlavuoden tunnus ”Johtajuutta kaikissa olosuhteissa” kuvaa hyvin alkaneen vuoden toimintaamme. Jatkamme toimintaamme soveltaen ja pyrimme samalla löytämään myös aivan uusia toimintamalleja. Rohkaisen kerhoja ja piiriämme järjestämään RUL 90 tapahtumia ennakkoluulottomasti. Niiden järjestämiseen on liitolta saatavissa teemaan liittyvää materiaalia ja rahallista tukea.


Ampumatoiminnan osalta olemme päässeet aloittamaan vuoden lähes normaalisti. Liitot RUL ja RES ovat lanseeranneet uuden jäsenryhmän, eli maksamalla 25 / 35 euron lisän, sisältyy jäsenyyteen reserviläisen ampumaturva. Vuoden toisella viikolla saimme UTJR:n ilmoituksen, jossa Tyrrin ampumakeskus avautui jälleen meille reserviläisille. Helmikuussa ovat lähteneet pyörimään reservipiirien palvelusammuntaharjoitukset (3 tilaisuutta). Tämän lisäksi MPK järjestää kevään aikana uusilla MPK-kivääreillä ammunnan harjoittelua viisi kertaa, joista yhden tilaisuuden erityisesti naisille. Nämä ammunnat mahdollistavat harjoittelun MPK-asein (reserviläiskivääri ja 9 mm pistooli) myös niille, joilla ei ole omaa tai kerhon asetta käytettävänä. Tätä kirjoittaessani olemme aikeissa toteuttaa ampumakauden normaaliin tapaan. Tavoitteena on päästä kisaamaan piirien mestaruuksista, viiden osakilpailun sarjakilpailussa (kivääri ja pistooli) ja neljän osakilpailun SRA-sarjan normaalin vuoden tapaan. Elämme kuitenkin poikkeusoloissa ja päivitämme tilannekuvaa viikoittain. Katsotaan miten käy, sillä tässäkin meidän tulee sopeutua mahdollisiin viranomaisten rajoituksiin.


Piirien yhteinen viestintäuudistus on lähtenyt liikkeelle. Tosin heti alkumetreillä, meille tuli vaikeuksia uusitun RUL sivuston kanssa, joka ei ole kaikilta osin valmis. Emme jääneet tuleen makaamaan, vaan olemme päättäneet toteuttaa hankkeen omalla nettialustalla, jolloin emme ole riippuvaisia Liittojen sivustoihin liittyvistä rajoituksista. Tavoitteena on saada netissä julkaistavalla Kymen Salpa-sivustolla tehostettua omaa sisäistä viestintää, lisäksi oleellista on luoda näyttävät sivut, jolla pystytään saamaan näkynyyttä myös potentiaalisten jäsenten rekrytointiin. Viestintäryhmä on päättänyt julkaista vuoden 2021 kaksi ensimmäistä Kymen Salpalehden numeroa vanhalla konseptilla, mutta katsotaan, saadaanko jo kolmas aikaan uudella tavalla.


No tulihan se sieltä eli vanhanajan TALVI. Nyt on meillä mahdollista parantaa omaa kenttäkelpoisuutta hiihdon parissa. Suksikauppa on käynyt kuumana ja parhaat parit alkavat olla kaupoissa vähissä. Meille perinteisen tyylin harrastajille on suksien pitoa painotettu ehkä turhankin paljon. Vinkkinä kehotan panostamaan myös luistoon. Fluorivoiteilla ja luistoalueen harjaamisella kiiltäväksi muuttuu eteneminen tasatyöntö ja yksipotku painotteisemmaksi.


Iitissä 26.2.2021 Pekka Mertakorpi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *