PUOLUSTUSVOIMIEN KESÄKIERTUE KOUVOLASSA 10.6.2022

Kaakkois- Suomen aluetoimisto järjesti puolustusvoimien kesäkiertueen Kouvolassa muutaman vuoden tauon jälkeen. Yleisön runsaudesta ja ilmeisestä tyytyväisyydestä päätellen tapahtumaa olikin suuresti odotettu. Myös sää suosi tapahtumaa ja yleisömääräksi arvioitiin noin 3 100.

Esiintyjinä olivat tänä vuonna Ilmavoimien soittokunnan Big Band solistinaan Heikki Silvennoinen, Rakuunasoittokunta ja Souls of Women -trio sekä illan vauhdikkaalla esityksellään päättänyt puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Show Band. Kukin kokoonpanoista soitti noin tunnin yleisöön menevän setin.

Tapahtuman pääpaino rakentui itseoikeutetusti musiikin ympärille, mutta muutakin oli kansalaisille Kasarminmäellä tarjolla. Ennen konsertin alkua Utin jääkärirykmentti suoritti yhdellä NH90 -helikopterilla lentoesityksen alueen yläpuolella.
Kalustoesittelyssä esiteltiin Karjalan prikaatin kalustoa ja samassa yhteydessä oli esillä myös Kouvolan alueen maanpuolustusjärjestöjä. Kouvola-Utin sotilaskoti palveli tapahtuman kävijöitä kahdella myyntipisteellä, konserttialueella ja kalustoesittelyn yhteydessä. Aikuisen väen nestetasapainosta piti huolta Kymifest-Catering. Alueella sijaitsi myös pääesikunnan sotilasmusiikin esittely- ja myyntipiste.

Kouvolan kesäkiertueen valmistelut aloitettiin jo viime vuoden puolella. Kevään ja alkukesän aikana pidettiin järjestäjien toimesta kolme suunnittelutilaisuutta sekä tapahtumaviikolla maastontiedustelu. Varsinaisena tapahtumapäivänä valmistelut Kasarminmäellä aloitettiin kello 7.00 lavanrakennustiimin saavuttua paikalle.
Päivän aikana Rykmentin puistoon kohosi upea tapahtuma-alue ja varsinainen musiikkikavalkadi pääsi vauhtiin suunnitellusti kello 18.00. 90 minuuttia tapahtuman päätyttyä oli Rykmentin puisto samassa luonnontilassa kuin aamulla. Ainoastaan lavan purkaminen saatiin valmiiksi pimeyden laskeutuessa alueelle.

Kiitokset kaikille tapahtuman valmisteluun ja toteutukseen osallistuneille. Samoin kiitoksen ansaitsee paikalle saapunut juhlayleisö. Tunnelma oli rento ja yleisö tuntui viihtyvän kesäillassa. Puolustusvoimien kesäkiertue palaa Kouvolaan jälleen ensi kesänä ja sotilasmusiikista saadaan nauttia torstaina 15.6.2023. Tervetuloa silloin taas mukaan sotilasmusiikin pyörteeseen.