Talvinen tervehdys

Kymenlaaksoon on perustettu tai perustetaan Sotiemme 1939 – 1945 Pohjois-Kymen ja Etelä-kymenlaakson yhdistykset. Veteraanityö on muuttumassa perinnetyöksi. Veteraaniliitot ja niiden alueelliset ja paikalliset yhdistykset on päätetty lakkauttaa. Tukityö kuitenkin jatkuu niin kauan kuin keskuudessamme on veteraaneja ja veteraanit tukea tarvitsevat. Kymenlaakson reservipiirit ovat myös osana edellämainittuja yhdistyksiä. Arvokas työ jatkuu uudella nimellä. Veteraanien panos Suomen itsenäisyyden eteen ei saa jäädä unholaan, puhumattakaan raskaimman uhrin antaneista, sodissa kaatuneista. Jouluaaton kunniavartiossa seistessä on aina tullut mietittyä jalkojen palellessa ja tuulen tuivertaessa poskia kuinka helppo ”nakki” tuo puolituntinen on verrattuna heidän kokemaansa.

HX hanke on saatu päätökseen: Suomalaisia vuosien ajan jännittänyt HX-hanke on tullut kulminaatioonsa: Suomi valitsi F-35A-häivehävittäjän F/A-18 Hornet –hävittäjän korvaajaksi. Suomi tarvii ilmapuolustuksensa tukipilariksi modernit hävittäjät ja F-35 sitä lienee muiden tarjolla olleiden vaihtoehtojen joukossa. Ensimmäiset F-35-koneet toimitetaan Suomeen vuonna 2026. Suomessa F-35-järjestelmä korvaa Hornet-kaluston hävittäjälennostoissa vuosina 2028 ja 2030.

Reserviläispiirin puheenjohtajana aloittaa vuoden 2022 alusta Kyösti Skippari Kouvolasta ja toivotan hänelle onnea tehtävään. Itse jatkan piirin 1. varapuheenjohtajana.

Itsenäisyyspäivänä ylennettiin reserviläisiä ja muistettiin huomionosoituksilla, onnittelut asianosaisille.

Mukavaa loppuvuotta ja rauhaisaa Joulua

Olli Leisti
Kymenlaakson Reserviläispiiri
puheenjohtaja