Kymenlaakson reservipiirit pitivät syyskokouksensa Iitissä

Kymenlaakson reservipiirit pitivät syyskokouksensa 10.11.2022 Iitissä Kausalan perinteikkäässä Ravilinnassa. Kokouksen järjestelyistä vastasi ja isäntänä toimi Iitin Reserviupseerikerho ry. Yhteensä 27 reserviläisyhdistystä ja reserviupseerikerhoa oli edustettuna.

Ravilinnan historia on värikäs ja monipuolinen, se on toiminut mm. Suojeluskuntatalona, Talvisodan aikaisena ilmavalvontatornina ja nykyään urheilu- ja liikuntatalona sekä tapahtumapaikkana kunnan tilaisuuksille. Maankuulut Kausalan Helluntairavit ravataan vielä tänäkin päivänä Ravilinnaa kiertävällä ravikuningas Vieterin kotiradalla.

Kokous noudatti viralliselta osuudeltaan luonnollisesti sääntöjen mukaista menettelyä, mutta vakiintuneen käytännön mukaan tätä laajaa maanpuolustusväen kokoontumista on hyödynnetty myös muulla tavalla, mm. palkitsemisissa, sekä koulutuksellisesti.

Kaakkois-Suomen aluetoimiston vasta aloittanut päällikkö evl Aki Hotti piti esitelmän aiheenaan tykistö, niin kuin oli toivottu. Lisäksi hän jakoi palkinnot Puolustusvoimien järjestämässä, 10.9.2022 Vekaranjärvellä käydyssä Ukontie-rynnäkkökiväärikilpailussa menestyneille sekä yksilöampujille että joukkueille. Palkintojen jaossa avusti alueupseeri kapt Niko Toivonen. Kilpailun tulokset ovat nähtävissä näillä sivuilla kohdassa Tulokset.

Myös Reserviläisurheiluliiton toiminnanjohtaja Veli-Matti Kesälahti kunnioitti tapahtumaa läsnäolollaan ja palkitsi äskettäisessä ilma-aseiden mestaruuskilpailuissa menestyneitä Kuusankosken Ampujien kilpailijoita.

Kunnan tervehdyksen tapahtumaan toi Iitin talousjohtaja Tuomas Rimpiläinen kunnanjohtaja Jarkko Salosen ollessa maanpuolustuskurssilla.

Ravilinnaan on valmisteltu rakennuksen historiaan liittyvä perinnevitriini
Rynnäkkökiväärikilpailu Ukontien yksilökilpailun ylpeä voittaja Jari-Pekka Mannonen Kotkan Seudun Reserviläiset ry:stä. Palkitsemisen suoritti aluetoimiston päällikkö evl Aki Hotti.
Kymenlaakson Reserviupseeripiiri muisti aluetoimiston päällikkö evl Aki Hottia sekä Iitin kunnan talousjohtajaa painotuoreella piirin 70-vuotishistoriikilla. Kirjat luovutti piirin puheenjohtaja Pekka Mertakorpi.
Reserviläisurheiluliiton toiminnanjohtaja Veli-Matti Kesälahti (oik) palkitsi Kuusankosken Ampujien ja Kuusankosken Reserviläisten järjestämässä ilma-aseiden mestaruuskilpailussa lokakuussa menestyneitä
Kokousväkeä