Uusi vuosi, uudet kujeet; soveltaen

Tuleva vuosi on piirimme 69. toimintavuosi ja RUL 90 juhlavuosi. Elämme poikkeustilassa ja olemme joutuneet sopeuttamaan toimintaamme ja näyttää siltä, että sopeuttaminen jatkuu ensivuonnakin. Piirikierroksella Liiton puheenjohtaja Aaro Mäkelä kehottikin meitä jatkamaan toimintaamme soveltaen ja miettimään myös aivan uusia toimintamalleja. Tästä esimerkkinä ovat vuoden maanpuolustus teoksi nimetyt Etämarssitapahtumat. Liitto tukee piirejä ja kerhoja järjestämään RUL 90 tapahtumia, joihin on saatavissa teemaan liittyvää materiaalia ja rahallista tukea. Rohkaisenkin kerhojamme järjestämään teemavuoden tapahtumia ja saamme samalla näkyvyyttä muun muassa paikallisessa mediassa.

Ensi vuonna piirien päätapahtuma tulee olemaan Ty r s k y 2 0 21 jotos. Jotos toteutetaan Kotkan reserviupseerikerhon ja Kotkan reserviläisten johdolla, mutta meidän molempien piirien tulee olla mukana sen toteutuksessa, sillä moniin toimitsijatehtäviin tarvitaan vapaaehtoisia. Uskon, että tulemme järjestämään ainutlaatuisen jotoksen merellisessä ympäristössä.

Ensi vuonna tulemme toteuttamaan piirien yhteinen viestintäuudistuksen, jossa siirrämme viestinnän painopistettä neljästi vuodessa julkaistavasta Kymen Salpa lehdestä kuukausi ja viikkotasolla toimitettaviin netti ja somesivustoihin. Sivustomme nimeksi tulee Kymen Salpa. Tavoitteena on saada tällä tehostettua omaa sisäistä viestintää, mutta oleellista on luoda näyttävät sivut, jolla pystytään saamaan näkynyyttä myös potentiaalisten jäsenten rekrytointiin. Piirien viestintätyöryhmä järjestäytyy ensimmäisen kerran tammikuussa ja haemmekin siihen uusia aktiivisia jäseniä.

RUL:n toimeksiannosta aloitamme piirissämme varautumistoiminnan, jossa tavoitteena on kehittää reserviupseerien valmiuksia ja kykyjä toimia yhteiskunnan kokonaisturvallisuuteen ja varautumiseen liittyvissä tehtävissä. Piirimme varautumistoiminnassa keskeistä vuonna 2021 on piirin varautumisvastaavan ja Vapepa yhteyshenkilön nimeäminen.

Monilla meistä on tai on harkinnassa hankkia urheiluälykello. Tulevan vuoden aikana järjestämme tilaisuuksia, joissa tulemme opastamaan jäsenistöä niiden käytössä ja saamaan näin ajanmukaiset työkalut oman kunnon seurantaan ja kehittämiseen. Kelloista saa kuntosuoritukset linkittymään suoraan reserviläisten uuteen MarsMars kuntokorttijärjestelmään. Yrityksissä opittu fraasi sitä saat, mitä mittaat, toimii myös oman kenttäkelpoisuuden kehittämisessä.

Rukalla 30.11.2020 Pekka Mertakorpi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *