Tilaisuus Etelä-Kymenlaakson avainreserviläisille 7.10.2023 RUK:ssa

Eversti Mikael Salon toteuttama info-tilaisuus sodan ajan tehtäviin sijoittamattomille Etelä-Kymenlaakson reserviläisille, ”avainreserviläisille”, niin kuin hän tätä joukkoa kutsui, pidettiin 7.10.2023 RUK:n Maneesissa. Eversti Salo avasi alustuksessaan avainreserviläiset-termiä toteamalla, että mahdollinen tilanne, jossa Suomen 280.000 sijoitettua reserviläistä tai osakin siitä on komennettu aseisiin, synnyttää resurssivajausta yhteiskunnan normaalien toimintojen pyörittämiseen, ja siinä kohtaa sijoittamattomat reserviläiset ovat avainreserviläisiä. Jokainen tarvitaan mukaan.

Tapahtuma kokosi RUK:n Maneesiin n. 230 osallistujaa, kiinnostus oli siis suurta. Eversti Salo huomautti, että huolimatta hänen asemastaan RUK:n johtajana, tämä tilaisuus ei ollut mitenkään siihen liittyvä, vaan hän käytti vapaa-aikaansa tilaisuuden hyväksi.

Meitä reserviläisiä aina kiinnostaa Puolustusvoimien aikeet ja suunnitelmat. Ev. Salolta tiedusteltaessa, että mikä tämän tilaisuuden taustalla on jos se ei liity RUK:n toimintaan hän toteaa seuraavaa: ”Tuen vapaaehtoista maanpuolustusta Etelä-Kymenlaakson alueella sen, minkä aikani sallii. Näen, että vahvan maanpuolustustahdon ylläpitäminen ja tiivis yhteistyö eri toimijoiden välillä kuuluu meille kaikille maanpuolustuksen parissa toimiville. Tästä syystä järjestämme RUK:ssa infotilaisuuksia kuntalaisille, yhdistyksille ja muille yhteistyökumppaneille. Lisäksi tuemme yhteiskunnan valmiuden ja varautumisen vahvistamista eri tapahtumissa. Sijoittamattoman reservin infotilaisuuden tarkoituksena oli saada reserviläisiä mukaan Maanpuolustuskoulutuksen kursseille ja harjoituksiin ja sitä kautta MPK:n kouluttajapooliin. Sen lisäksi tilaisuudella kannustettiin osallistumaan reserviläisjärjestöjen toimintaan. Samalla tilaisuudessa annettiin tietoa Etelä-Kymenlaakson varautumisesta ja ajankohtaisista aiheista. Tiivistettynä tilaisuudella tuettiin muita (MPK ja reserviläisjärjestöt), jotta olisimme yhdessä entistä vahvempia ja paremmin varautuneita”.

Tilaisuudessa kuultiin myös esittely MPK:n koulutustapahtumista ja Pelastuslaitoksen toiminnasta, ja tutustuttiin MPK:n kursseihin.

Tilaisuus saa jatkoa, sillä seuraava tilaisuus on Etelä-Kymenlaakson naisille 14.10.

Leevi Lassila
Piirien toiminnanjohtaja

Reserviläisammunnat 1.72023 Hälvälässä

Reserviläisammuntojen SM-kilpailut järjestettiin 1.7.2023 Hälvälän ampumaurheilukeskuksessa. Päivän aikana neljässä lajissa ammuttiin reilusti yli 200 kilpailusuoritusta ja uusi Liiton ennätyskin syntyi RA2:ssa, josta vastasi Jorma Nuutinen (P-KA) tuloksella 175. Kymenlaaksolaiset lähtivät kisaan viiden ampujan voimin Pauli Pölösen (Kou-Ru) johdolla. Joukkueemme eivät taistelleet aivan kärkikahinoissa, mutta pistoolilajeihin nimetty joukkueemme Juhani Koste (Kou-Res), Jarno Tani (Iitti-Res) ja Pauli Pölönen pääsi piste sijoille ollen RA3:ssa neljäs ja RA 4:ssa viides. Kiväärilajeihin nimetty joukkue Jarno Tani, Pekka Mertakorpi (Iitti-Ru) ja Juha Suurnäkki (Kou-Ru) oli RA1:ssä 16/22 ja RA2:ssa 8/22.
Tulokset löytyvät oheisesta linkistä: https://resul.fi/tulokset/reservilaisammuntojen-sm-2023-tulokset/

Kuvassa vasemmalta Juhani Koste, Jarno Tani, Pauli Pölönen, Pekka Mertakorpi ja Juha Suurnäkki

Juttu ja kuva Pekka Mertakorpi